Niels Destadsbader in ‘Het Huis’: “Ik heb een heel groot ego, ik wil altijd de hoofdrol”

Zanger en tv-figuur Niels Destadsbader zit dinsdagavond in ‘Het Huis’ en doet er enkele opvallende ontboezemingen. Hij en Eric Goens hebben het er over zijn prille jeugd, liefde voor F.C. De Kampioenen, rampzalig oriëntatievermogen en zijn gigantisch ego.

Zanger, acteur, presentator en tv-persoonlijkheid: Niels doet het allemaal, maar zijn kinderdroom lag elders. Hij wou namelijk garagist worden, net als zijn grote held DDT uit zijn favoriete serie F.C. De Kampioenen. Daar vond hij ook zijn ingang in de showbizz. Letterlijk de weg vinden, is moeilijker. Zijn oriëntatievermogen is quasi onbestaand. “Mijn vorige vriendin woonde bij haar ouders en de eerste jaren reed ik met gps naar haar.”

Niels Destadsbader in ‘Het Huis’: “Ik heb een heel groot ego, ik wil altijd de hoofdrol”

F.C. De Kampioenen super-fan

De jonge Niels schreef zich voor alles in, voor elke auditie, voor elke rol als figurant… tot hij uiteindelijk enkele rolletjes kreeg. Zo belandde hij in de Ketnet-jeugdserie Amika, daar kreeg hij de kans om zijn status als superfan te bewijzen bij de regisseur van F.C. De Kampioenen. “Ik ben zot van De Kampioenen”, zegt Niels. “Extreem. Ik ken alle afleveringen uit het hoofd. De regisseur vroeg me of ik ook iets met een bal kon.” Een week later in 2010: enter Ronald Decocq. Voor de leek het personage dat Destadsbader vertolkte.

Groot ego

Niels is een doorzetter en een competitiebeest. Dat blijkt ook uit zijn passage in de sportkamer. Hij werd er recordhouder op drie van de vijf proeven. Stiekem had hij op voorhand wat geoefend, maar toch is hij zeer blij met zijn resultaten. “Ik heb een heel groot ego”, zegt hij. “Ik wil altijd de hoofdrol. Ik wil doelpunten maken. Het feit dat je jezelf op een podium zet voor 18.000 man is wel omdat je een ego hebt.”

Er zijn ook dingen die hij minder goed kan: zo is hij niet bepaald een keukenprinses. Het menu die avond: steak met frietjes. Samen met zijn beste vriend Miguel Wiels staat hij in voor de frietjes. Resultaat? De hobbykoks bakken er niets van.

Aan het einde van de avond zit er een tevreden man rond het kampvuur, maar die nog lang niet klaar is. “Ik heb nog een paar grote dromen, ik zou graag in een Vlaamse film meespelen, ik wil dolgraag een liveshow presenteren en ooit wil ik eens in het Sportpaleis optreden.”

Het huis met Niels Destadsbader, dinsdag 12 november om 20.40 uur op Eén.

bekijk ook

Zo feliciteerden BV’s Niels Destadsbader met zijn derde Zomerhit: “Kan je nu stoppen met muziek maken aub?”

Niels Destadsbader moet vroeg opstaan voor opnames FC De Kampioenen

Door adm