Mathieu van der Poel heeft zijn ‘gestolen’ spullen teruggekregen, en geeft cadeau aan eerlijke vinders

Foto: Robin Fasseur

Schilde -

Enkele uren voor de start van de Jaarmarktcross in Niel ontving Mathieu van der Poel Walter Van Loon en zijn echtgenote Hilde Wielockx aan zijn camper. De twee waren vanuit hun woonplaats Schilde naar Niel gereden om de wereld- en kersvers Europees kampioen veldrijden zijn ‘gestolen’ regenjas en racebril terug te bezorgen.

De spullen van de toprenner bleken niet gestolen, maar gevonden door Walter. Die was aan het wandelen met zijn twee bordercollies op het trainingsparcours van Van der Poel in domein Drieboomkensberg in Malle. “Ik had een jogger gezien met dat jack en wilde het gaan teruggeven, maar Mathieu - die er bij mij even voordien naar had geïnformeerd - was al zonder zijn spullen huiswaarts getrokken”, deed Walter het relaas van vorige donderdag.

Maar zondagmiddag werd dat misverstand dus rechtgezet. De ploeg Corendon-Circus en Van der Poel zelf ontvingen de vinders hartelijk. “Ik had inderdaad nog even met deze eerlijke man gesproken, maar toen was hij m’n spullen nog niet tegengekomen. Ik waardeer het heel erg dat ze zoveel moeite hebben gedaan om ze nu persoonlijk aan mij terug te geven. Ik kan m’n regenboogvest meteen gebruiken, want het regent hier in Niel. Dat wordt straks ploeteren in het slijk”, aldus een gastvrije van der Poel. Die beloofde nog dat de eerlijke vinders en leveranciers een hagelwit nieuw regenboogshirt thuis opgestuurd zullen krijgen uit dankbaarheid voor de gedane moeite.

Mathieu van der Poel heeft zijn ‘gestolen’ spullen teruggekregen, en geeft cadeau aan eerlijke vinders
Walter Van Loon. Foto: Robin Fasseur

Walter is blij dat van der Poel opnieuw droog kan opwarmen en trainen. “Maar ik ben ook gelukkig dat het blazoen van de Schildenaren is opgepoetst”, zegt hij. “Uit de eerste reactie van de renner kon afgeleid worden dat wij allemaal dieven zouden zijn. Dat is niet fijn om te horen, wetende dat Mathieu pas in onze gemeente is komen wonen. Hij is hier welkom en wij zijn vriendelijke, eerlijke mensen.”

Mathieu van der Poel ging zich na de overhandiging verder voorbereiden op de cross, die drie uur later van start zou gaan. Walter en Hilde, die nochtans vertelden supporters te zijn van Van der Poel, bleven daarop niet wachten en keerden meteen terug naar Schilde. “We zullen wel gezellig binnen supporteren voor onze dorpsgenoot”, aldus het koppel. Ze konden van binnen zien hoe de wereldkampioen in Niel naar de zege snelde, alweer.

Door jaa
AANGERADEN