“De slimste crèche ter wereld”: kennis over bier nekt jonge kandidaten in ‘De slimste mens ter wereld’

Piepjonge deelnemers in ‘De slimste mens ter wereld’ Foto: Vier

Hij werd dan wel opgetrommeld als invaller voor het geblesseerde VRT-sportanker Catherine Van Eylen, Ian Thomas (22) maakte maandagavond geen slechte beurt in ‘De slimste mens ter wereld’. Aan collega-zanger Mathieu Terryn en cartooniste Chrostin had hij wel twee straffe concurrenten. Maar nog meer dan Thomas stal jurylid Margriet Hermans opnieuw de show. Deze aflevering gemist? Met deze samenvatting bent u weer mee.

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Het is een heel jong deelnemersveld vanavond. Ian is 22, Chrostin 23 en Mathieu 25. De slimste crèche ter wereld.”

***

Van Looy: “Margriet, heb jij tatoeages?”

Margriet Hermans: “Alstublieft, waar zouden ze die moeten zetten? Die veranderen om de maand.”

***

Van Looy: “Ik hoor dit jaar bijna geen moppen over mijn tanden.”

Rik Verheye: “Hoe minder tanden, hoe minder moppen, hè Erik.”

Het Mooiste moment:

De kandidaten waren dan wel piepjong, het was alweer ouderdomsdeken Margriet Hermans die de show stal. Ze sprak zonder blozen over haar “vaginale droogtes” en gaf toe aan Rik Verheye dat ze bij het tweede seizoen van Callboys is afgehaakt. “Seksueel voel ik me niet tot jullie aangetrokken. Ik vind jullie goeie acteurs, maar ik zou zelf toch wat anders kiezen. Over water vond ik wel goed. Daar bleef het vochtig.”

De winnaar van maandagavond:

Cartooniste Chrostin was in haar tweede aflevering overduidelijk de beste. Ze speelde een ijzersterke foto- en filmpjesronde en eindigde autoritair met 428 seconden.

De verliezer van maandagavond:

In een razend spannende finale hadden zangers Ian Thomas en Mathieu Terryn elk nog een seconde op de klok. Ian Thomas vergat Jupiler te noemen als een van de best verkochte biermerken van AB Inbev en moest al na zijn eerste passage vertrekken.

De nieuwkomer van dinsdag:

Thomas Huyghe, bekend van De ideale wereld en het Vier-archiefprogramma ’t Is gebeurd.

De tussenstand

1 Astrid Stockman (8 afleveringen)

2 Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

3 Mathieu Terryn (6 afleveringen)

4 Philippe Geubels (5 afleveringen)

5 Sebastien Dewaele (4 afleveringen)

Door dvg
Meest recent