Mathieu van der Poel wil debuteren in Strade Bianche en Milaan-Sanremo

Foto: BELGA

Het wielervoorjaar van kersvers Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel begint stilaan vorm te krijgen. De 24-jarige Nederlander wil volgend seizoen graag voor het eerst starten in Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Als alles volgens plan verloopt komt Mathieu van der Poel na zijn veldritseizoen voor het eerst aan de start in de Italiaanse koersen Strade Bianche (8 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart). “Dat is wel de bedoeling, we willen dat heel graag met de ploeg”, zei Van der Poel aan het tv-programma op de Nederlandse tv-zender Ziggo Sport. “We moeten alleen wel een wildcard krijgen, omdat we geen WorldTour-team zijn. Ik hoop wel dat het doorgaat en normaal gezien komen we ook wel in aanmerking voor de wildcard.”

Eerder maakte Van der Poel al bekend dat hij ook aan de start zal staan in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix (debuut) en de Brabantse Pijl. De Amstel Gold Race die hij vorig jaar zo majestueus won staat voorlopig niet in de planning van Van der Poel. De Nederlandse alleskunner zet na het wielervoorjaar alles op het mountainbike op de Olympische Spelen van Tokio.

LEES OOK.Mathieu van der Poel heeft zijn ‘gestolen’ spullen teruggekregen, en geeft cadeau aan eerlijke vinders

Door Maarten Delvaux