Aanrijding tussen vrachtwagens in staart van file: E19 volledig versperd, bestuurder zwaargewond

Bron © BELGA

Archiefbeeld.

Brecht -

De E19 van Breda richting Antwerpen is dinsdag sinds zowat 10.15 uur volledig versperd door een ongeval met vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Alle verkeer moet de snelweg verlaten aan de afrit Brecht en lokaal een calamiteitenroute volgen tot de oprit Sint-Job-in-’t-Goor, maar daar is het erg druk. Er staat ook een lange file op de E19 zelf.

Volgens het Verkeerscentrum raakten twee vrachtwagens ter hoogte van Brecht betrokken in een aanrijding in de staart van een bestaande file. Een bestuurder zat gekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Dat duurde zowat een uur. Het slachtoffer is volgens de federale politie met “zeer ernstige verwondingen” naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Omwille van de ernst van het ongeval, is de dienst fotogrammetrie ter plaatse geroepen om alles in kaart te brengen. Pas daarna kan er worden getakeld.

Beide rijstroken van de E19 richting Antwerpen blijven allicht nog een tijd versperd. “Het verkeer is er volledig stilgevallen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “We bieden een lokale calamiteitenroute aan, die weliswaar bijgestuurd is omwille van wegenwerken, maar daar maakt zoveel verkeer gebruik van dat het er ook stilstaat. Je kan de omgeving beter volledig vermijden.” Over langere afstand vanuit Nederland kan je beter voor de A12 langs Bergen-op-Zoom kiezen, aldus nog het Verkeerscentrum.

Er stonden ook heel wat voertuigen vast tussen de afrit Brecht en het ongeval zelf, maar de politie laat dat verkeer sinds 11.30 uur dan toch wegleiden.

Door gjs
AANGERADEN