Minionderneming EDUGO wordt dit jaar F.L.O.P.

Lochristi - Qua eyecatcher kan de naam wel tellen, maar de minionderneming van het zevende specialisatiejaar RVM (Retailmanagement & Visual Merchandising) van EDUGO Lochristi wordt wellicht een gigantisch succes als we gedelegeerd bestuurder Tanguy Van Damme mogen geloven. De winkelkar blijft leeg, maar het podium op 28 november des te voller met Bobby, de nieuwe boysband van Miguel Wiels en compagnie.

Het is de tijd van het jaar, en de miniondernemingen van de eindjaren in de Vlaamse secundaire scholen schieten als paddenstoelen – en dat zijn er ook veel dit jaar – uit de bodem. Vergeet de geparfumeerde zeepjes, de kleffe wenskaartjes en de zoveelste uitvoering van een gepersonaliseerde vaas of spaarpot, EDUGO laat het dit jaar swingen. “De missie van onze onderneming is mensen samenbrengen op een toffe en gezellige manier door het organiseren van een evenement dat aansluit bij Rode Neuzen Dag 2019”, vertelt Tanguy. “Een klasuitstap naar Maastricht inspireerde ons voor dit evenement. Het wordt dus een groot feelgood-muziekfestival met de hippe en gloednieuwe boysband uit de stal van Miguel Wiels en Peter Van De Veire. Iedereen is welkom op donderdag 28 november voor een spetterend optreden van Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon. Vijf nog relatief onbekende zingende kerels, maar daar komt binnenkort verandering in, mee dankzij EDUGO. Het voorprogramma (vanaf 19 uur) wordt verzorgd door Bram en Lennert."

“Hoe we Bobby hebben kunnen strikken voor ons bescheiden schoolfestival? Via een leerkracht, die bij het project betrokken is, kwamen we in contact met Les Flamands. Dat is het boekingsbureau van onder meer Niels Destadsbader en Miguel Wiels. Bobby vonden we ook een interessante keuze, omdat de groep nog volop aan het doorbreken is. Het jonge schoolpubliek is er wel al enthousiast over”, aldus de gedelegeerd bestuurder.

Duizend bezoekers?

Bobby is ambiteus, maar de vijf dames en drie heren van de mini zijn dat ook:  “We mikken op 1000 bezoekers. Edugo Campus Lochristi telt zelf meer dan 700 leerlingen. Onze verwachting is dat zij samen met hun familie een bezoek zullen brengen aan het evenement. Dat moet dus zeker haalbaar zijn. Ook het enthousiasme van het schoolpersoneel gaf ons het gevoel dat we de lat niet te laag mochten leggen. De prijzen zijn bovendien democratisch gehouden: in voorverkoop betalen de eigen leerlingen 8 euro, mensen van buiten EDUGO Lochristi betalen in voorverkoop 10 euro.”

De leerlingen van 7RVM staan tijdens elke kleine pauze in de gangen van de school om tickets te verkopen. Ook in het Bowlingpaleis te Lochristi is er voorverkoop. Online kan het via flopevents@gmail.com. Op de avond zelf betaalt iedereen 12 euro . De opbrengst komt ten goede aan de creatie van een extra ruimte voor leerlingen die nood hebben aan een rustig plekje op school. Wellicht komt er in de loop van het schooljaar ook nog een tweede evenement, maar voorlopig gaat alle aandacht en energie naar het optreden van Bobby.

Oh ja, u zit nog te worstelen met die leuke woordspeling van F.L.O.P.-events? Het wordt eind november een waanzinnig optreden op een Fijne Liefdevolle Openbare Plaats. Mysterie opgelost. En zorg dat u er net als wij ook bij bent!  Donderdag 28 november 2019 in de feestzaal van EDUGO Lochristi in Dorp-Oost. Bobby bestormt het podium vanaf 21.15 uur. 

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent