Laatste bakkerij in Muizen gesloten, maar er komt een oplossing

Na de recente sluiting van Bakkerij Wilmar is nu ook Bakkerij Kristof gesloten. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen / Muizen -

Het faillissement van de uitbater van bakkerij Kristof in Muizen (Mechelen) zet het dorp zonder bakker. Kristof Cleirbaut, die de zaak overliet en nog steeds eigenaar is van het pand, hoopt er wel zo snel mogelijk een nieuwe winkel te openen.

Klanten van de bakkerij op de Leuvensesteenweg staan voor een gesloten deur. “Na twintig jaar was het tijd voor iets anders. Twee jaar geleden heb ik de bakkerij overgelaten”, reageert Kristof Cleirbaut. Die overnemer, een online bakker uit Zemst, heeft de boeken neergelegd. “Het is spijtig om je levenswerk zo kapot te zien gaan”, zegt Cleirbaut.

Toch is de eigenaar van het pand niet van plan om zijn vroegere klanten lang in de kou te laten staan. Door het faillissement komt ook het handelsfonds opnieuw in zijn handen. “We zoeken momenteel naar een oplossing. Ook al hebben wij niets met dat faillissement te maken”, vertelt Kristof Cleirbaut. De meest waarschijnlijke optie is de opening van een vestiging van bakkerij Carl. Beide bakkers zijn namelijk van familie van elkaar.

Voorlopig zit Muizen dus wel even zonder bakkerij, want eind september sloot ook bakkerij Wilmar op de Magdalenasteenweg al de deuren. Jacques Pörtner nam die beslissing door gezondheidsredenen. In afwachting kunnen Muizenaars voor brood terecht in de beenhouwerij of in de supermarkten.

Door svh
AANGERADEN
Meest recent