Drie vermoedelijke Belgische overvallers opgepakt in Zuid-Frankrijk

Bron © BELGA

De daders sloegen onder meer toe bij McDonald’s. Foto: AP

Drie vermoedelijke Belgische overvallers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ingerekend aan de Frans-Spaanse grens. De verdachten zijn 18, 21 en 22 jaar, zo heeft Sudpresse bericht. Franse regionale kranten hadden in het weekend over de zaak bericht. Het trio wordt verdacht van vijf gewapende overvallen in de regio.

De drie verdachten, woonachtig in respectievelijk Borgworm, Geldenaken en Nassogne, gebruikten een in België ingeschreven voertuig dat werd gestolen in de nacht van 23 op 24 oktober. De drie werden actief gezocht en overgedragen aan de onderzoeksafdeling van Montpellier. De overvallen werden gepleegd in de departementen Aude, Pyrénées-Orientales, Haute-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. Allemaal op het platteland. Doelwitten waren drie buurtwinkels, een apotheek en een McDonald’s.

De buit bedroeg van 500 tot 1.000 euro per overval, bevestigt het parket van Narbonne.

Enkel de oudste van de drie is bekend bij het Belgische gerecht. Hij zou geboren zijn in Luik en staat bij de politie gekend om enkele misdrijven die hij pleegde toen hij nog minderjarig was. De tweede oudste zou ook geboren zijn in Luik en de derde persoon is een jonge vrouw geboren in Marche-en- Famenne. Dat meldt SudInfo.

Pistolen

De verdachten werden in Boulou gearresteerd, op enkele kilometers van de Spaanse grens, door de Franse lucht- en grenspolitie (PAF). De drie jonge mannen hadden zich in Spanje gevestigd en voerden vandaar hun acties in Frankrijk uit. Er zijn niet-dodelijke pistolen in beslag genomen. Het buitgemaakte geld werd in Spanje besteed, aldus het parket dat geen band legt met de zware misdaad.

Het onderzoek is in handen van de recherche van de gendarmerie in Montpellier.

Door gjs, sgg
AANGERADEN