Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK

Nibali nam dit jaar afscheid bij Bahrain-Merida met onder meer de befaamde ingekorte Tourrit richting Val Thorens. Foto: BELGA

Stevige doelstellingen voor Vincenzo Nibali komend seizoen. De Italiaan - die donderdag 35 wordt - mikt komend seizoen op goede prestaties in de ronde van zijn thuisland, de olympische wegwedstrijd in Tokio en het WK in het Zwitserse Martigny. Na drie seizoenen bij Bahrain-Merida komt Nibali komend jaar uit voor Trek-Segafredo.

Het was Luca Guercilena, ploegmanager van Trek-Segafredo, die het programma van Nibali bevestigde. “Zijn ideeën zijn zeer duidelijk en zijn doelen zijn dat ook”, vertelde hij aan het Italiaanse Gazzetta dello Sport. “De Giro, de Olympische Spelen en het WK: daar wil hij uitblinken. Nibali is klaar voor het avontuur en heeft nog altijd de mentaliteit van een jonge kerel.”

Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK
De vorige olympische passage van Nibali eindigde met een valpartij. Foto: Photo News

Revanche voor opgave Rio in 2016

Nibali is tweevoudig winnaar van de Ronde van Italië en haalde daarnaast ook nog vier keer het podium. Vorig jaar eindigde hij tweede achter de Ecuadoraan Richard Carapaz. Op het wereldkampioenschap kwam hij nooit verder dan een vierde plaats in de editie van 2013 in Firenze. Tijdens de vorige Olympische Spelen - die van Rio de Janeiro in 2016 - leek Nibali lang op weg om prijs te rijden, tot hij zwaar ten val kwam in de afdaling van de Vista Chinesa. De Italiaan moest opgeven, Greg Van Avermaet profiteerde optimaal.

Door Guillaume Maebe