Leieparel krijgt € 356.147 voor nieuwe kleuterklassen en inkomhal

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in de maand oktober € 9,5 miljoen toegekend aan scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. In Deinze krijgt Vrije Basisschool Leieparel uit de Kaaistraat € 356 147,44 voor nieuwbouw en verbouwingswerken. “We voorzien deze regeerperiode een half miljard euro voor investeringen in infrastructuur in heel Vlaanderen”, zegt Weyts. “Dat komt ook ten goede van scholen in Oost-Vlaanderen”.

“Deze regeerperiode trekken we maar liefst een half miljard euro uit voor scholenbouw”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We gaan in de komende jaren bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen vooral focussen op het secundaire onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar we blijven natuurlijk ook oog hebben voor de andere noden”.

Weyts heeft in zijn eerste maand als kersvers Vlaams minister van Onderwijs € 9,5 miljoen toegekend aan 24 scholen in Oost-Vlaanderen. 11 Oost-Vlaamse scholen kregen een impuls van meer dan € 100.000. Minister Weyts investeerde via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) onder meer € 1,6 miljoen het Instituut Stella Matutina en het Stella Matutina Internaat in Brakel. In Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie secundair onderwijs in Sint-Niklaas gaan ze met € 1,8 miljoen Vlaamse steun een hele gang vol ongebruikte klaslokalen verbouwen, zodat de school extra capaciteit krijgt. De werken omvatten ook de plaatsing van een lift, de ombouw van een refter naar een turnzaal en bijkomend sanitair.  De kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent kan met € 1,5 miljoen drie verdiepingen renoveren en herinrichten.

Nog eens 13 Oost-Vlaamse scholen kregen een financiële impuls tussen de € 10.000 en € 100.000. De scholen kunnen dat geld goed gebruiken voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld de vernieuwing van sanitair.

Eén van die scholen is VBS Leieparel in Deinze. Met deze subsidies is de school van plan twee nieuwe kleuterklassen met sanitair in te richten in de huidige leraarskamer. Van hetzelfde gebouw wordt meteen ook het dak hersteld en er komt ook een nieuwe inkomhal.

 

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN