Caleb Ewan: “Enorm veel druk gevoeld tijdens de Tour de France”

Foto: BELGA

De Australische sprinter Caleb Ewan heeft toegegeven dat hij het moeilijk had om om te gaan met de stress van zijn eerste Tour de France en dat het einde van die Tour “de grootste opluchting van zijn leven” was.

Caleb Ewan maakte dit jaar zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Nadat hij jaren niet werd geselecteerd voor de Tour door zijn Australische team Mitchelton-Scott, koos de pocketsprinter er voor om naar Lotto-Soudal te verhuizen om zijn kans te kunnen gaan in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De Belgische wielerploeg bouwde zelfs een sprintploeg rond de 25-jarige Ewan. “Ik kwam naar de Tour met mijn nieuw team en ik was meteen de duidelijke kopman”, vertelde Ewan aan de Australische krant The Age. “Ik was de opvolger van André Greipel die de voorbije 8 jaar 11 Tour-etappes voor hen had gewonnen. Dus ik begon aan de Tour met enorm veel druk vanuit verschillende hoeken. Ik denk niet dat het gezond was.”

Ewan moest in de eerste helft van de Tour vrede nemen met enkele podiumplaatsen, maar pakte uiteindelijk drie ritzeges (rit 11, 16 en 21). “Ik ben erg trots op het feit dat ik die stress, die ik had van niet te winnen tijdens de eerste helft van de Tour, uiteindelijk kon overwinnen.”

Door md
AANGERADEN