Acteur rijdt met zijn auto tegen gevel en wordt (opnieuw) betrapt op dronken rijden

Foto: ISOPIX

Antwerpen -

Acteur Gert Winckelmans, gekend van onder meer Gent-West en Sara, is maandagnacht met zijn auto tegen de gevel gereden in de Van Schoonbekestraat in Antwerpen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Volgens de politie zou de man een positieve ademtest afgelegd hebben.

Iets na middernacht reed Winckelmans tegen een recent gerenoveerd rijhuis waardoor de gevel scheurde. De brandweer kwam ter plaatste om de stabiliteit van het gebouw te bekijken, maar er waren geen onmiddellijke ingrepen nodig. De politie bevestigt aan GVA dat de acteur toegegeven heeft dat hij gedronken had. Winckelmans had naar verluidt meer dan twee promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken en de auto werd getakeld.

Het is niet de eerste keer dat de man met een glaasje te veel op achter het stuur kroop. In 2008 werd hij al eens door de politierechter veroordeeld toen hij tegen de richting in de Grote Markt van Antwerpen was opgereden.

In 2013 had hij weer prijs. Hij moest verschijnen voor de correctionele rechtbank en werd veroordeeld voor zes maanden cel met uitstel en daarbovenop een schadevergoeding van 1.250 euro.

De acteur zelf wil voorlopig niet reageren, maar gaf het ongeval wel toe. “Ik ben alles aan het doen wat er van mij verwacht wordt om dit in orde te brengen”, zegt hij tegen GVA.

Door sgg