Bornauw, Coucke en Antonucci haken af bij nationale beloften

De laatste kwalificatiematch van de nationale beloften - tegen Moldavië - werd met 4-1 gewonnen. Foto: Photo News

Tegenvaller voor Johan Walem. De nationale beloftencoach ziet met Sebastiaan Bornauw, Gaëtan Coucke en Francesco Antonucci drie spelers afhaken voor het belangrijke EK-kwalificatieduel met Duitsland van komende zondag. Hannes Delcroix wordt opgeroepen als vervanger.

Als de nationale beloften nog ambitie hebben om het EK 2021 te halen, dan is zondag winnen tegen Duitsland een must. Met 4 op 9 zijn de jonge Duivels immers matig gestart in hun poule. Groepsleider Duitsland telt 6 op 6 en moet ingehaald worden willen de nationale beloften zich rechtstreeks kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Ook de beste tweede mag rechtstreeks naar Hongarije of Slovenië, waar het EK plaatsvindt.

Delcroix opgeroepen

Voor die levensbelangrijke match zal bondscoach Johan Walem wel drie spelers moeten missen. Genk-doelman Gaëtan Coucke is out met een liesblessure, terwijl verdediger Sebastiaan Bornauw (Köln) met een dijbeenblessure kampt en Francesco Antonucci (aanvaller, FC Volendam) een knieprobleem kent. Hannes Delcroix (centrale verdediger, tegenwoordig actief bij RKC) werd al opgeroepen als vervanger.

 

 

Door Guillaume Maebe