Aannemer veroordeeld tot boete van 3.200 euro na ongeval met vluchtmisdrijf: man liet wagen op dak liggen en verstopte zich op zolder

Foto: Lex van Lieshout

Koekelare -

Een aannemer uit Koekelare verscheen dinsdagmorgen voor de Brugse politierechter voor een ongeval onder invloed en vluchtmisdrijf. De man had zijn wagen op zijn dak in het midden van de weg laten liggen en verstopte zich op de zolder van zijn hangaar.

De feiten dateren van 7 februari 2019. De 55-jarige man reed toen met zijn wagen langs de Swytswal in Koekelare. Maar in een scherpe bocht verloor hij de controle over zijn stuur. Hij reed tegen een boom en de auto kwam op zijn dak terecht. Hij liet de auto echter liggen en vertrok. De politie kwam ter plaatse en startte met een verdwijningszaak. Maar al snel werd de vijftiger op de zolder van zijn hangaar aangetroffen. Daar probeerde hij zich voor de politie te verstoppen.

Zijn advocaat probeerde dat echter te weerleggen. “Het ongeval gebeurde op amper 50 meter van zijn deur. Hij wilde de auto zo snel mogelijk van de baan hebben en ging daarvoor thuis materiaal halen. Hij had een boer verwittigd die in de buurt woonde en wou op die zolder een ketting zoeken. Hij wou zich helemaal niet voor de politie verstoppen”, klonk het.

De agenten die de vaststellingen deden, zagen dat echter anders. Zij namen namelijk ook een ademtest van de aannemer af. Daaruit bleek dat hij 1,42 promille alcohol in zijn bloed had. En ook de politierechter ging ervan uit dat de man zich doelbewust ging verstoppen en dus vluchtmisdrijf pleegde.

Hij veroordeelde de aannemer in totaal tot een boete van 3.200 euro, waarvan de helft effectief, en een rijverbod van 90 dagen.

Door Tim Lescrauwaet
AANGERADEN