Harry Tanfield ruilt Katusha voor AG2R

Bron © BELGA

Foto: Marc Van Hecke

De Engelsman Harry Tanfield fietst volgend jaar in de kleuren van AG2R La Mondiale. Hij maakt de overstap van Katusha, zo bevestigt het Franse team dinsdag.

De 24-jarige Tanfield ondertekende een contract voor een seizoen bij AG2R, waar hij ploegmaat wordt van Oliver en Lawrence Naesen en Stijn Vandenbergh.

“We hadden al twee jaar een oogje op Harry en nu zagen we eindelijk een kans om hem te strikken”, zegt teambaas Vincent Lavenu. “We zijn blij dat we zo’n getalenteerde renner kunnen aantrekken. Hij zal ons niveau in het tijdrijden optrekken. Uiteraard rekenen we ook op hem in de wegritten. Hij zal tevens een belangrijke rol spelen in onze klassieke kern.”

Harry Tanfield, de oudere broer van de succesvolle pister Charlie Tanfield, pakte in september met Groot-Brittannië WK-brons in de gemengde ploegenaflossing. Deze zomer werd hij vijfde in de individuele tijdrit van de BinckBank Tour, op 15 seconden van Filippo Ganna. Vorig jaar won hij een rit in de Ronde van Yorkshire en werd tweede in het Brits kampioenschap tijdrijden (achter Geraint Thomas) en tweede in de tijdrit van de Commonwealth Games (achter Cameron Meyer).

AANGERADEN