65-plusser, die jaren met dezelfde cijfers speelde, is lotto-miljonair. En toch heeft hij bescheiden plannen

Vader en zoon Rai kregen de cheque uit handen van de delegatie van de Nationale Loterij. Foto: ies

Moerbeke-Waas -

Ook Moerbeke-Waas heeft nu een lotto-miljonair. In Rai’s krantenwinkel won een speler bij de trekking van 19 oktober de jackpot van 2 miljoen en 1 euro. De winnaar, een alleenstaande 65-plusser, wil met zijn winst... een nieuwe computer kopen.

Wie de winnaar is, werd door Caroline Vangoidsenhoven, hoofd corporate events en public relations, en regionaal afgevaardigde Guy Haleydt van de Nationale Loterij, niet bekendgemaakt. “Dat weten ook wij niet. De winnaar wordt op onze hoofdzetel in Brussel opgevangen door een afdeling die zich specifiek met winnaars van grote bedragen bezighoudt”, zegt Vangoisdenhoven die er aan toevoegt dat dit jaar al vijftig lotto-spelers de jackpot wonnen. “Het enige wat ik weet is dat het iemand is die hier al jarenlang in de zaak komt en steevast met dezelfde cijfercombinatie speelde.”

“Wij zijn de enige winkel met een echte lotto-terminal in onze gemeente en het is de allereerste keer dat wij een miljonair in onze winkel hebben”, vertellen Aaron Rai en zijn vader Sing Jaswinder, die de Rai’s krantenwinkel aan de Hospicestraat uitbaten. “Wij hebben de zaak nu al vijftien jaar, maar ook bij onze voorgangster Bea won er nooit iemand de grote pot. Ik weet nog heel goed hoe die man hier enkele dagen na de trekking zijn weekblad kwam halen en zijn nieuwe formulier liet valideren. Toen ik zijn oude formulier controleerde verscheen er op het scherm dat hij een groot bedrag had gewonnen. Pas toen we het nog een tweede keer controleerden en nadien in de krant gingen kijken hoeveel dat groot bedrag dan wel kon zijn, werd het duidelijk dat hij met zijn zes juiste cijfers een dikke twee miljoen had gewonnen,” vertelt Aron Rai. “De winnaar komt nog altijd naar de winkel, maar op de lotto speelt hij sindsdien niet meer. Hij heeft ons gezegd dat hij alvast een nieuwe computer wil gaan kopen met zijn centjes.”

Door ies
AANGERADEN