Inbreker slaat op de vlucht op gestolen speed pedelec

Kalmthout / Wuustwezel -

De politie van zone Grens pakte vrijdag twee inbrekers op die hun slag probeerden te slaan in een huis in Wuustwezel. Eén van de verdachten probeerde tevergeefs te vluchten op een gestolen speed pedelec. De politie kon alle gestolen goederen bezorgen aan de rechtmatige eigenaars.

“Rond 4 uur kregen onze diensten een oproep voor inbrekers die nog ter plaatse waren in de Kampweg te Wuustwezel”, zo laat de politie weten in een persbericht. “Met de hulp van een speurhond wordt er één verdachte aangetroffen. De andere verdachte werd later aangetroffen op een gestolen speed pedelec.” De politie treft de gestolen spullen “her en der” aan en kon die snel aan de rechtmatige eigenaars bezorgen.

De verdachten blijken twee Algerijnen van 25 en 30 jaar te zijn. Ze probeerden hen te verzetten tegen de arrestatie. “Beide personen werden aan de onderzoeksrechter overgebracht die hun aanhouding bevestigde”, klinkt het.

Nederlandse drugsdeal

De politie van zone Grens rekende vorige week overigens ook een 18-jarige drugsdealer in in Kalmthout. Een ploeg van de politie was donderdagavond getuige van een drugsdeal in de Heidestatiestraat. Zowel verkoper als de twee kopers blijken Nederlanders te zijn. Bij de controle werden 40 dosissen cocaïne aangetroffen. De dealer verscheen voor de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevestigde.

Door jtp
AANGERADEN
Meest recent