Delfine Persoon weer nummer 1 van de wereld over alle gewichtsklassen: “Dit bewijst nogmaals dat ze werd bestolen”

Persoon kwam niet ongehavend uit de strijd tegen Helen Joseph. “Maar de blessures vallen mee”, stelt coach Filiep Tampere gerust. Foto: BELGA

Nadat Delfine Persoon dinsdagavond in Oostende de Nigeriaanse ‘stormram’ Helen Joseph tien ronden lang alle kanten van de ring liet zien, maakte Boxrec het officiële klassement op van het vrouwenboksen, rekening houdend met alle gewichtsklassen. Poud per pound, zoals dat heet. En wat blijkt: Persoon staat met liefst 114,70 punten weer afgetekend op nummer één.

Delfine Persoon staat op het klassement voor Katie Taylor (88,70), de Ierse van wie ze – volgens sommigen op maffiose wijze – in New York verloor, en de Porto Ricaanse Amanda Serrano (87,80).

“Dit bewijst nogmaals dat Delfine in Madison Square Garden werd bestolen”, aldus haar coach-trainer Filiep Tampere. “Ook daar was ze de sterkste.”

Tegen de Nigeriaanse Helen ‘Iron Lady’ Joseph zette Persoon de puntjes op de i door op punten te winnen, maar ze kwam niet ongeschonden uit de strijd: door enkele kopstoten van haar tegenstandster liep ze een neusbreuk en een kaakblessure op. “Een scan stelde ons gerust”, aldus Tampere. “Het is niet al te erg. Enkele weken rust en dat zal vergeten zijn.”

LEES OOK. Delfine Persoon zet puntjes op de i: vijf maanden na diefstal van New York pakt ze wereldtitel in lagere gewichtsklasse

Door rl
  • AANGERADEN