Telenet dient klacht in tegen geplande samenwerking tussen Proximus en Orange

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Telenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om hun mobiele toegangsnetwerken te delen. Dat hebben de laatste twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Telenet had eind september al laten uitschijnen dat het waarschijnlijk niet zou toetreden tot de geplande joint venture. De besprekingen daarover werden ook effectief stopgezet, aldus Orange en Proximus in een persbericht.

Bovendien heeft Telenet ook een klacht ingediend. Het vraagt de Belgische Mededingingsautoriteit “om voorlopige maatregelen te nemen om de uitvoering van de overeenkomst voor het delen van het mobiele netwerk op te schorten in afwachting van het besluit over de grond van de zaak”, zeggen Proximus en Orange.

De twee telecomoperatoren zeggen dat ze zullen meewerken aan de procedure. Ze verwachten eind dit jaar of begin volgend jaar een uitspraak over de voorlopige maatregelen.

Intussen zetten ze de onderhandelingen over de samenwerking voort. “We vertrouwen erop dat de geplande overeenkomst voor het delen van mobiele netwerken positieve effecten zal hebben voor de Belgische mobielecommunicatiemarkt”, klinkt het. De samenwerking moet onder meer leiden tot een betere dekking, en - in de toekomst - een snellere en bredere uitrol van het supersnelle mobiele internet 5G.

Noch bij Telenet, noch bij de mededingingsautoriteit kon meteen een bevestiging gekregen worden.

AANGERADEN