Geen operatie voor Nafi Thiam, die wel past voor WK indoor: “Elleboog is geruststellend”

Foto: BELGA

Na vijf weken rust – met onder meer vakanties in Cuba, Marrakesh en Palermo – voelt Nafi Thiam, vicewereldkampioene zich klaar om het olympische seizoen af te trappen, fris en monter. “Ik ben goed gerecupereerd.”

Ze heeft inmiddels twee trainingen achter de rug. “Voorlopig doet het nog overal pijn”, zo lacht ze. Dat zijn de traditionele kwaaltjes bij het begin van het seizoen.

Belangrijker: hoe is het met haar felgeplaagde elleboog, waardoor ze het goud misliep in Doha? “Er is geen operatie nodig, de ligamenten zijn niet geraakt, ik had enkel rust nodig. Dat is geruststellend. Ik weet dat ik nog beter kan.”

Omdat afgelopen seizoen ongewoon laat eindigde, met een WK in oktober, en ze zich in november pas op gang kon trekken, past ze voor het WK indoor in Nanjing (13-15 maart). “Als ik het nodig vind, doe ik nog een zevenkamp voor de Olympische Spelen maar het is geen must.”

“Focus enkel en alleen op de Spelen”

“Wanneer Nafi deelneemt aan een WK wil ze altijd top zijn”, legt haar coach, Roger Lespagnard, uit. “Dat is geen goed idee met het oog op de Spelen. We hebben nog maar 36 weken, dat is niet te veel. We focussen in 2020 enkel en alleen op die Spelen. Bovendien is het WK indoor in China, een verre verplaatsing, hetgeen alweer nadelig is.”

Door hjb
  • AANGERADEN