Zes dokwerkers naar ziekenhuis door lekkende container

Themabeeld Deurganckdok. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen -

Zes dokwerkers zijn dinsdagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht. Ze ademden kaai 1742 van het Deurganckdok waarschijnlijk een gevaarlijke chemische stof in die was beginnen lekken. 23 anderen vroegen een medische check-up en konden daarna het werk hervatten.

“De dokwerkers roken dinsdag iets abnormaal aan een container op de terminal en klaagden van geurhinder”, bevestigt Pieter Hofkens, woordvoerder van MPET. “De zes mannen werden misselijk en hadden last van duizeligheid, dus werden ze preventief overgebracht naar het ziekenhuis.” De zes personen verkeerden dinsdagavond in goede gezondheid.

“We stelden onmiddellijk een perimeter in en brachten iedereen in veiligheid van zodra de geurhinder merkbaar was”, aldus Hofkens nog. “Die perimeter werd gehandhaafd tot we zeker waren dat alles veilig was voor iedereen.”

De chemische stof die bij het lek vrij kwam, zou ethylacrylaat zijn. Dat is een stof die gebruikt wordt bij polymeren. Die info kon echter niet bevestigd worden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de lekkende container werd in een lekbak geplaatst. De operaties op de terminal werden in de loop van de middag hervat.

Door jtp
AANGERADEN
Meest recent