Bouwwerken nieuw kinderdagverblijf van start

Foto: IF

Hoeilaart - Op maandag 18 november starten de werken aan het veelbesproken nieuwe kinderdagverblijf nabij het Hoeilaartse woonzorgcentrum. Als alles naar wens verloopt zouden die tegen de zomer van 2021 afgerond zijn. De werken worden uitgevoerd door aannemer De Brandt uit Dendermonde.Eerst wordt het terrein verder vrijgemaakt en moeten er helaas enkele bomen sneuvelen. Daarna beginnen de funderingswerken, zodat na nieuwjaar de eigenlijke ruwbouw aangevat kan worden.

‘De werfzone bevindt zich volledig op de site. Op de Groenendaalsesteenweg blijft het verkeer normaal verlopen en worden er geen parkeerplaatsen ingenomen. Wanneer er zich uitzonderlijke ontwikkelingen zouden voordoen, zullen die tijdig gecommuniceerd worden’, laat het gemeentebestuur weten.’Het woonzorgcentrum en de serviceflats blijven bereikbaar en toegankelijk. Dichter tegen het woonzorgcentrum aan wordt een weg naar de lager gelegen parking en serviceflats aangelegd’.Een aantal parkeerplaatsen wordt door de werfzone ingenomen. ‘Ze worden gecompenseerd door de parkeerplaatsen links achteraan naast het woonzorgcentrum, die met deze bedoeling recent werden aangelegd’, klinkt het verder.

Het huidige gemeentelijk kinderdagverblijf in de wijk Solheide is te klein, voldoet niet aan de strenger geworden regels van de Vlaamse overheid en is energetisch niet meer van deze tijd. Daarom komt er deze nieuwe crèche met plaats voor 36 kindjes op de woonzorgsite Den Dumberg.

 

Door Michel Van Mullem