Abonnee worden? Kies je leesformule

Open VLD en CD&V geloven niet meer in regering met N-VA: “We krijgen steeds meer signalen dat ze eigenlijk hebben afgehaakt”

Open VLD en CD&V geloven niet meer in regering met N-VA: “We krijgen steeds meer signalen dat ze eigenlijk hebben afgehaakt”

Ook de factor Theo Francken (hier op een debat met Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten) maakt dat er bij Open VLD en CD&V steeds minder mensen vasthouden aan een regering met N-VA. Foto: Bart Dewaele

De Vlaamse liberalen en christendemocraten verzetten zich niet langer tegen een federale regering zonder N-VA. “We krijgen steeds meer signalen dat zij eigenlijk hebben afgehaakt”, klinkt het binnen CD&V en Open VLD. De N-VA-aanvallen richting informateur Paul Magnette (PS), de hernieuwde Vlaams-nationale eisen en de tweets van kopstuk Theo Francken maken dat CD&V en Open VLD makkelijker hun langverwachte bocht kunnen maken richting paars-groen.

Bijkomend element: noch bij CD&V, noch bij Open VLD hebben de partijtoppers veel zin om nog eens in een regering te stappen met Theo Francken.

Ja, federaal informateur Paul Magnette (PS) ontvangt deze week wel degelijk nog eens de negen partijen vooraleer hij maandag verslag gaat uitbrengen bij koning Filip. Maar de kaarten heeft hij vorige ...

AANGERADEN