Rusland speelt tegen Rode Duivels met oude truitjes na flater van Adidas

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Adidas heeft een grote flater begaan bij het ontwerp van de truitjes voor de Russische nationale ploeg. Het Duitse sportmerk printte de Russische vlag op de truitjes omgekeerd af. De Russische federatie is ‘not amused’, en het nationale team zal zaterdag tegen de Rode Duivels met haar oude outfits spelen. Dat bevestigde de bond woensdag, nadat het nieuws eerder al breed werd uitgesmeerd in de plaatselijke pers.

De Russische vlag bevat - van boven naar beneden - de kleuren wit-blauw-rood. Adidas zou volgens diverse Russische mediastations de kleuren van onder naar boven gerangschikt hebben, dus rood-blauw-wit. Vertegenwoordigers van de Russische bond zullen zeer binnenkort met Adidas rond de tafel zitten om het probleem te bespreken. Het nieuwe truitje werd intussen al te koop aangeboden in Rusland.

De Russen (21 ptn), tweede in groep I na de Rode Duivels (24 ptn) en al gekwalificeerd voor het EK van 2020, treffen zaterdag in Sint-Petersburg de manschappen van bondscoach Roberto Martinez. Op dinsdag staat de verplaatsing naar San Marino op het programma.

Door Maarten Delvaux