£¥€$ - Ontroerend Goed in Leietheater

Ontroerend Goed. Foto: Mirjam Devriendt

Deinze / Nevele - Je kan ‘lies’ zien in de titel, of ‘eyes’, of ‘pond’, ‘yen’, ‘euro’ en ‘dollar’. Hoe dan ook, leugens of valuta, het gaat over geld. Ontroerend Goed nodigt het publiek uit om in de huid te kruipen van de één procent, de superrijken. Voor een avond mogen de toeschouwers de lakens uitdelen, het systeem van binnenuit bespelen. Wie wil kan op donderdag 14 november in het Leietheater in Deinze van koers veranderen. De regie is van Alexander Devriendt en het script van Joeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser en Alexander Devriendt.

Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. De 1%, de superrijken. Diegenen die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we nooit te zien krijgen. Voor één avond mag je in hun stoel plaatsnemen. Je staat in het centrum van ons economisch systeem. Je bepaalt elke koers.

Na de Personal Trilogy (The Smile off your Face, Intern & A Game of You), waar jouw zelfkennis één-op-één op de proef gesteld werd, en de confrontatie met jouw stemgedrag in Fight Night, richt Ontroerend Goed zijn pijlen nu op wat echt waarde heeft: geld. Veel experts zeggen dat, als we allen zouden beseffen wat geld echt betekent, er een revolutie zou uitbreken. Het hele systeem zou imploderen want het vertrouwen, dat essentieel is, zou verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Schuif mee aan tafel en bespeel het systeem van binnenuit. Wie weet kan je van de wereld een betere plek maken, eerlijker, verantwoordelijker, want je zal het zeker en vast anders doen. Toch?

Acteurs: Joeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Samir Veen, Hannah Boer, Aurélie Lannoy, Joeri Heegstra, Britt Bakker, Charlotte De Bruyne, Bastiaan Vandendriessche, Robin Keyaert, Max Wind, Sjef van Schie, Aaron Gordon, Eliane Zwart, Tiffer Hutchings, Leonore Spee, Luca Bryssinck, Marieke Anthoni, Mitch Van Landeghem en Nora Ramakers.

Praktisch

Wanneer: donderdag 14 novembver van 18 tot 20 uur en van 21 tot 23 uur.

Waar: Leietheater, Brielstraat 8, Deinze

Toegang: Jonger dan 26 betaal je 12 euro, wie ouder is het dubbele. Tickets kan je hier bestellen.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN