Te laat voor training? 23.000 euro boete! Frank Lampard lacht er niet mee bij Chelsea

Frank Lampard en de spelers van Chelsea Foto: Photo News

Chelsea is één van de revelaties in de Premier League dit seizoen. De Londense club paste door een transferverbod noodgedwongen veel jonge spelers in, maar staat op dit moment toch netjes op een derde plaats geparkeerd. Met dank aan ex-speler en huidig coach Frank Lampard die de jonge garde in de pas laat lopen. Onder meer dankzij een stevig boetesysteem, zo blijkt nu.

In de Britse pers is een foto gelekt van de boetelijst die op het oefencomplex van Chelsea aan de muur hangt. En die boetes zijn - zelfs voor dikbetaalde voetballers - niet mals. Te laat komen op training? 20.000 pond (meer dan 23.000 euro) in het spaarpotje. Te laat voor een team meeting? 500 pond (zo’n 583 euro) boete per minuut. Een ziekte of een blessure niet melden voor een vrije dag of een training? Dat is dan 10.000 pond (meer dan 11.500 euro). En ook de andere boetes zijn er niet naast. Zij worden zorgvuldig geïnd door de staf van Frank Lampard. Als de boetes niet binnen de 14 dagen betaald worden, dan worden ze verdubbeld. De totale opbrengst gaat naar goede doelen en teamactiviteiten.

Te laat voor training? 23.000 euro boete! Frank Lampard lacht er niet mee bij Chelsea

Het bord met regels verklapt ook dat makelaars niet welkom zijn op het trainingscentrum van Chelsea, tenzij ze officieel op bezoek zijn.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN