38e Wandelmeedag van WND Natuurvrienden Deinze

Foto: Wikimapia

Deinze / Nevele - Zaterdag organiseert Wandelclub De Natuurvrienden Deinze zijn 38ste Wandel Mee Dag. Je kan starten in het VTI tussen 6.30 u en 15 u en kiezen tussen 6, 10, 15 of 20 km. De wandelingen gaan in de richting van Astene met de Leie, Astene-Sas, Astenedreef en het stadsbos als herkenningspunten. Deze wandeling is de eerste van de Viggaaltochten.

Van uit de ruime zaal van het VTI starten de wandelaars hun tocht en wandelen door de groene wijk Ten Bosse richting Hulhaege. Daar splitsen de kleinste afstanden af en wandeling richting de Leie, nemen vervolgens de trekweg en de vernieuwde Leiedam en stappen verder over het St.-Poppoplein langs de OLV-kerk naar de rustpost in het VTI. Na de rustpost wandelen ze verder door de Brielmeersen, de groene long van Deinze, het Kaandelpark en langs de Markt terug naar de startzaal.

De 10-, 15-, en 20 km-stappers gaan aan de splitsing Hulhaege linksaf richting Stokerij Filliers en via de autovrije Neerstraat en Rekkelinge trekken ze verder naar het Bathiopad. Daar gaat de 10 km zijn eigen weg en steekt met het Bathioveer de Oude Leie over en trekt dan verder door het prachtige natuurgebied rond Vosselare Put richting Leie. De 15 en 20 km volgen het meer dan twee km lange onverharde Visserspad en stappen dan samen met de 10 km via de Kleine Pontstraat over het handbediende ophaalbrugje van Astene-Sas. Via een villawijk bereiken zij de rustpost in zaal Ten Hove in Astene.

Na de weldoende rust stappen de 15 en 20 km een lus langs het Cederpad, de Boswachtersdreef, het stadsbos en het natuurgebied rond het Goed Van Parijs en verder via de 800 m lange met lindebomen omzoomde Astenedreef. Zo bereiken zij een tweede maal de rustpost in Ten Hove Astene.

Alle afstanden wandelen daarna door het stadsbos en Astenedreef. Via de Gampelaeredreef volgen zij het spoorwegpad richting Petegem. Aan Petegemkerk trekken zij over het pad langs een Oude Leie visvijver, langs het Antoon Van Parijspad en zo verder over de Tolpoortbrug en het St.-Poppoplein. Zo bereiken zij de startzaal in het VTI, waar er verse pannenkoeken op hen wachten.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 16 november 2019, start tussen 6.30 u en 15 u. Voor de 20 km slechts tot 13 u en voor de 15 km slechts tot 14 u. De eindcontrole sluit om 17 u.

Waar: start en aankomst in het Vrij Technisch Instituut, Leon Declercqstraat 1, Deinze .

Prijs: leden betalen €1,5, niet-leden €2.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN