Vlaamse regering stelt verbindingsofficier aan om Bilzense bevolking beter te informeren

Bron © BELGA

Bart Somers. Foto: Photo News

Bilzen -

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) heeft een werkbezoek gebracht aan het stadsbestuur van Bilzen waar zondag een toekomstig asielcentrum in brand werd gestoken. Hij maakte op de persconferentie achteraf onder meer bekend dat er een verbindingsofficier wordt aangesteld.

Die verbindingsofficier wordt door Vlaanderen betaald. Hij moet ervoor zorgen dat alle informatie van onder meer Fedasil, het Rode Kruis en de hogere politieke niveaus optimaal doorstroomt naar het lokale bestuur en de lokale bevolking in Bilzen. “Ik ga dus ook samenzitten met minister Maggie De Block zodat ik meteen geïnformeerd word als er ergens plannen zijn voor een asielcentrum zodat ik met de betrokken gemeente kan samenzitten en er onmiddellijk op het terrein de nodige informatie beschikbaar zal zijn.”

Daarnaast wil de minister binnen het agentschap van migratie en inburgering een expertisecel oprichten. “Dat moet gebeuren op middellange termijn”, aldus Somers. Burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) reageerde tevreden dat het college van burgemeester en schepenen steun vanuit Vlaanderen krijgt.

AANGERADEN
Meest recent