Opnieuw café voor drie maanden gesloten wegens drugshandel

Foto: Google Street View

Antwerpen / Borgerhout -

Café Darkoum op de Turnhoutsebaan moet drie maanden, tot en met 11 februari, de deuren sluiten. In de zaak werd drugs gebruikt en verkocht. “De aanwezigheid van de zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in een buurt die al langere tijd gebukt gaat onder drugproblematiek”, zo oordeelde de burgemeester en het stadsbestuur.

Het café stond bij de politie al eerder gekend als ontmoetingsplaats voor personen met een criminele achtergrond. Er liepen al eerder meldingen van overlast binnen. In het café waren vaak mensen aanwezig, maar werd er niets geconsumeerd. Aan de deur hingen vaak mannen rond die de openbare orde verstoorden. Daarom ging de politie over tot een controle van het café.

Binnen werd al snel een overheersende cannabisgeur opgemerkt. In de rokersruimte werd openlijk cannabis gerookt en waren er acht personen aanwezig. In de asbak lagen ongeveer tien joints, op de grond lagen nog drie joints die al opgerookt waren.

“Van de acht aanwezigen in de rokersruimte hadden er zes een gebruikershoeveelheid drugs bij”, verduidelijkt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Verder had een persoon geen geldige verblijfsdocumenten bij en stond een persoon geseind. De uitbater had ook een gebruikershoeveelheid softdrugs op zak. Het café werd hierna gerechtelijk verzegeld tot en met 11 februari.”

Door jtp
AANGERADEN