Rematch Persoon-Taylor is mogelijk, maar dan mag Persoon niet naar Olympische Spelen gaan

Foto: ISOPIX

Een kleine nota in de wekelijkse nieuwsbrief van de “board” - zeg maar de raad van bestuur van boksbond WBC - maakt een opening naar een rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor. Dan mag onze landgenote wel niet naar de Olympische Spelen. De nota kwam er nadat Persoon in een andere boksbond (WBA) een wereldtitel behaalde in een andere gewichtsklasse.

Het was puntje elf in de nieuwsbrief van de WBC waarop ons oog viel. “The WBC requested Eddie Hearn to provide immediate clarification of the situation regarding Katie Taylor activity, as well as the Katie-Persoon rematch.” Eddie Hearn, dat is de bokspromotor van Taylor, moet dus dringend uitleg verschaffen over de situatie van zijn poulain en over een mogelijke rematch tussen Persoon en Taylor.

“Het feit alleen al dat de WBC uitleg vraagt aan Eddy Hearn betekent dat die boksbond vindt dat er iets niet klopt”, zegt de Belgische WBC-ondervoorzitter Bob Logist. “Zoiets wordt alleen in heel uitzonderlijke omstandigheden gedaan. Alles hangt nu af van wat Hearn antwoordt. Alvast de eerstkomende zes maanden kan de WBC niks doen. Maar als Hearn weigert een goed antwoord te geven, kan de WBC eventueel de titel afnemen van Taylor.”

Zo ver zal het wel niet komen, maar het is voor Delfine Persoon en haar coach Filiep Tampere het bewijs dat er inderdaad wat loos is met het resultaat van de kamp in New York. Een eventuele rematch komt er niet als Delfine Persoon naar de Olympische Spelen zou trekken. “Daarover is de WBC heel duidelijk”, aldus Bob Logist. “Profs die deelnemen aan de Spelen verdwijnen voor twee jaar uit de ranking en kunnen dus geen kampen met een titel WBC als inzet boksen.”

Door Roland Lebuf
  • AANGERADEN