Nieuwe digitale zender TV Plus pakt uit met enkele bekende schermgezichten

© Jeroen Hanselaer 2019

“Inzetten op retro, gezondheid en lifestyle”, dat is het opzet van TV Plus, de digitale zender die vanaf komende zaterdag bij Telenet het kanaal overneemt van Stories TV. De baseline moet die sfeer naar eigen zeggen helemaal vatten: ‘N’joy Life’. Al is het voor de volledige programmatie nog wachten tot het voorjaar. Ondertussen kennen we wel al enkele van de bekende gezichten die de nieuwe zender TV op de kaart moeten zetten.

bpr

© Frank Bahnmuller

Opvallend is dat TV Plus met enkele bekende namen kan uitpakken. Radio 2-stem Guy De Pré zal niet alleen programma’s aankondigen en duiden, hij krijgt er zelf ook een. Veel is daarover nog niet bekend, maar wel dat hij zijn handelsmerk doortrekt: een combinatie van muziek en nieuwtjes uit de oude doos.

Voormalig Rode loper-presentatrice, auteur en gezondheidscoach Martine Prenen krijgt twee keer per week een programma binnen haar expertise. Daarvoor krijgt ze de hulp van tv-dokter Sofie Lemmens – bekend van Is er een dokter in de zaal? – en Familie-actrice Margot Hallemans. Ilse De Vis, die u misschien nog kent van het belspel Toeters en bellen op het toenmalige VT4, zal in Veerkracht dan weer panelgesprekken leiden over thema’s die “belangrijk zijn om goed om te gaan met je ziekte”.

Maarten Cox en Sarah De Backer serveren elke dag een uurtje lifestyle en uiteraard mag ook een kookprogramma niet ontbreken. Daarvoor wordt chef Alex Hanbuckers van Auberge De Herborist uit Zedelgem ingeschakeld: op straat halen mensen culinaire herinneringen op aan een trouw-, communie- of verjaardagsfeest, en hij brengt die gerechten met een moderne twist.

TV Plus is vanaf zaterdag 16/11 te bekijken via kanaal 40 van Telenet

LEES OOK