Waarom Jonas Geirnaert bijna drie minuten nodig had om de “beste vraag ter wereld” te stellen

Jonas Geirnaert kwam met zijn koffertje naar de studio van ‘De slimste mens’ om zijn vraag te stellen. Foto: Vier

Het is spannend geworden woensdagavond in De slimste mens ter wereld. Niet alleen tussen de kandidaten, met nieuwkomer Julie Cafmeyer. Het was ook niet zeker of Jonas Geirnaert wel veilig en wel zijn vraag zou kunnen stellen. Hij belandde zowaar in een wilde achtervolging, wanneer de concurrentie de jacht inzet op “de beste vraag ter wereld”. Hoe het is afgelopen, leest u hier.

De jury

Juryleden Jan Jaap Van der Wal en Geert Hoste hielden zich niet in vanavond. We kwamen zelfs heel wat te weten. Zo werd de hazenlip van Jan Jaap ooit weggewerkt met make-up... met alle gevolgen van dien...

De beste quotes

Erik Van Looy: “Hebben jullie katten thuis?”

Geert Hoste: “Twee, nu hebben we Pernot en Kootje, en we hebben er nog een stuk of drie die komen schooien aan de achterdeur. Die noemen we Erik, Erik en Erik.”

***

Jan Jaap van der Wal: “Steppegras, dat is krankzinnig. Dat is gewoon een enorme berg friet, met een biefstuk eronder.”

Thomas Huyghe: “Bij jullie zit er gewoon vlees in de muur.”

Van der Wal: “Daarom kwam ik naar hier.”

Het mooiste moment

Wie De slimste mens ter wereld wordt, is nog niet beslist. Wie de langste vraag ter wereld stelt, is wel al duidelijk: Jonas Geirnaert. “De beste vraag ooit verzonnen” bewaart hij veilig in een koffertje. Net wanneer hij de vraag wil stellen, rennen er twee gemaskerde mannen binnen. Er ontstaat een wilde achtervolging, die eindigt met Jonas die hijgend de studio binnenrent en na 2’58” eindelijk zijn vraag kon stellen. Bleek het de verkeerde te zijn. Gelukkig had hij er nog een in reserve. “Maar die moogt ge zelf stellen, Erik.” Wat weet je over Jonas Geirnaert?

De winnaar van woensdagavond

Met een verschil van amper drie seconden haalde Thomas Huyghe het net van Chrostin. Hij had 401 seconden op zijn teller, zij uiteindelijk 398.

De verliezer van woensdagavond

Een vraag over Patrice Lumumba in de finale deed Julie Cafmeyer de das om. Chrostin had aan één trefwoord genoeg – ze wist dat hij vermoord was – om haar naar huis te sturen.

De nieuwkomer van donderdagavond

Wielrenner Oliver Naesen

De tussenstand

1. Astrid Stockman (8 afleveringen)

2. Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

3. Mathieu Terryn (6 afleveringen)

4. Philippe Geubels (5 afleveringen)

5. Chrostin (5 afleveringen)

Door Eva De Poorter