7 weken schorsing voor Frankfurt-aanvoerder die trainer omver beukte

Bron © BELGA

Foto: Patrick Seeger/dpa

David Abraham, aanvoerder van Eintracht Frankfurt, is woensdag door de Duitse voetbalbond voor zeven weken geschorst. Hij liep afgelopen zondag Freiburg-trainer Christian Streich aan de zijlijn omver. Abraham staat aan de kant tot 29 december en moet bovendien een boete van 25.000 euro betalen.

Eerder kreeg de 33-jarige Argentijn volgens Duitse media al een boete van 35.000 euro van zijn eigen club voor het wangedrag.

Eintracht Frankfurt kondigde meteen aan in beroep te gaan tegen de sancties. “We willen dat David de gelegenheid krijgt mondeling toe te lichten wat er volgens hem is gebeurd.”

Abraham bood meteen na de wedstrijd, die Freiburg met 1-0 won, zijn excuses aan, die door Streich werden geaccepteerd. Frankfurt-trainer Adi Hütter nam zijn speler, die voor het vergrijp in de toegevoegde tijd rood kreeg, bovendien in bescherming. “Hij blijft onze aanvoerder. Ik laat hem niet vallen nu hij een keer in de fout is gegaan.” Volgens de clubleiding voelde Abraham zich geprovoceerd, waardoor hij zich even niet kon beheersen.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent