Portugal met het mes op de keel, Engeland en Frankrijk kunnen de klus thuis klaren

Foto: AFP

De EK-kwalificaties zijn aan hun laatste speeldagen toe en dus komen er enkele cruciale avonden aan. Vanavond speelt Portugal met het mes op de keel, Engeland en Frankrijk kunnen de klus thuis klaren.

Engeland heeft in groep A slechts één puntje nodig tegen Montenegro, terwijl Tsjechië-Kosovo een rechtstreeks duel voor kwalificatie is. Als de Tsjechen thuis winnen van het Kosovo van Standard-verdediger Mergim Vojvoda, zijn ze zeker van deelname aan EURO 2020.

In groep B begint Europees kampioen Portugal met het mes op de keel na de verrassende nederlaag in Oekraïne. Ronaldo en co. kunnen Servië over zich zien springen in de stand als ze niet winnen van Litouwen. In dat geval bestaat de kans dat de Europese kampioen zomaar naast het EK grijpt.

Turkije heeft aan een punt thuis tegen IJsland genoeg. Nog in groep I kan ook Frankrijk zich verzekeren van EURO 2020 via een zege tegen Moldavië.

België, Italië, Spanje, Rusland, Polen en Oekraïne zijn voorlopig de enige landen die al zeker zijn van kwalificatie. In totaal zullen 24 landen deelnemen aan het EK, dat in juni en juli 2020 over heel Europa zal worden gespeeld.

Door wic