Tuinaanneemster werd door kledij in verhakselaar gesleurd

De verhakselaar. Foto: gsd

Meulebeke -

Een vrouw is zwaargewond geraakt bij een ongeval met een verhakselaar. Ze kwam allicht in de machine terecht door haar kledij. Ze was net haar werk aan het afronden om haar pasgeboren zoontje te gaan voeden.

De weide langs de Oude Pittemstraat waar het zware ongeval heeft plaatsgevonden, was ook woensdag nog in beslag genomen voor verder onderzoek. De vrouw was er dinsdag samen met haar man en tuinaannemer aan de slag bij bewoner Guido Crop. Met kranen staken ze stronken van gevelde sparrenbomen in een verhakselaar.

Rond 17.30 uur liep het mis, toen de vrouw nog wat kleinere takken in de machine wilde gooien. Het parket vermoedt dat de vrouw met haar kleren in aanraking kwam met de machine waarna ze werd meegesleurd. Haar man zag het gebeuren en probeerde haar te helpen. Daarbij raakte hij zelf gewond. Hij redde wel het leven van zijn vrouw doordat hij er nog in slaagde de machine uit te schakelen. Hij belde ook de hulpdiensten, want er was niemand anders in de buurt.

Bij bewustzijn

Toen de eerste hulpverleners aankwamen, troffen ze er een dramatisch tafereel aan. Van zowel de vrouw als de man was alle kledij van het lijf gerukt. De vrouw hing naakt een halve meter boven de grond, met haar armen in de machine geklemd. De brandweer was drie kwartier in de weer om haar te bevrijden. Ze was nog bij bewustzijn en sprak over haar zoontje dat enkele weken geleden werd geboren en dat ze moest gaan voeden. In levensgevaar werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk verliest ze een deel van haar armen.

Door gsd
AANGERADEN