Laat de geruchtenmolen maar draaien want Zlatan Ibrahimovic kondigt afscheid bij LA Galaxy aan: “Ga nu terug baseball kijken”

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic keert LA Galaxy en de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de rug toe. Dat maakte de 38-jarige Zweedse spits woensdag bekend. Grote vraag: voor wie gaat ‘Ibra’ vanaf deze winter spelen?

De 38-jarige Zweed speelde de afgelopen 18 maanden in de Verenigde Staten en had een enorme impact met 52 doelpunten in 56 wedstrijden voor LA Galaxy. Maar het contract van de spits loopt af in december, wat betekent dat hij vrij was om terug te keren naar Europa met een gratis transfer. Iets waar de spits de voorbije maanden al meermaals op hintte. Volgens Don Garber, de grote baas van de MLS, keert de Zweed nu terug naar Italië naar zijn ex-club AC Milan.

Ibrahimovic speelde al van 2010 tot 2012 voor Milan, nadat hij eerder al voor Ajax, Juventus, Inter en Barcelona uitkwam. In 61 competitiematchen vond hij 42 keer de weg naar de netten en in 2011 werd hij met de club kampioen. Na twee jaar ruilde hij Milaan in voor Parijs om bij PSG te gaan voetballen en er volgden ook nog twee jaar in de Premier League bij Manchester United voor hij naar de VS trok.

Onlangs liet Ibrahimovic in een boodschap weten te zullen terugkeren naar Spanje, waar hij al voor Barcelona voetbalde, maar dat was vermoedelijk een publiciteitsstunt. Ook het Australische Perth flirtte met de flamboyante aanvaller, net als Napoli en Bologna. Maar wie het wordt, dat is voorlopig één groot vraagteken.

“Ik kwam, zag en overwon. Bedankt LA Galaxy om me weer te leven te brengen. Aan alle Galaxy-fans, jullie wilde Zlatan, jullie kregen Zlatan. Graag gedaan. Het verhaal duurt voort… Ga nu maar terug baseball kijken.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN