Chileense selectie naar huis gestuurd: politieke onrust deint uit naar voetbal

Arturo Vidal (FC Barcelona) is een van de spelers die vervroegd terugkeert van de interlandbreak. Foto: REUTERS

Geen Peru - Chili volgende dinsdagnacht. De vriendschappelijke interland werd woensdag afgelast omdat de spelers van Chili weigerden te spelen. Aanleiding is het aanhoudende politieke protest in eigen land tegen president Sebastian Pinera. Twintig spelers zijn al terug naar hun clubs gestuurd.

23 doden en meer dan 2.000 gewonden: de balans oogt donker na bijna een kleine maand politiek protest in Chili. Het beleid van president Sebastian Pinera wordt niet gesmaakt, de protesten van het volk worden dan weer met krachtige hand teruggeslagen. De nationale voetbalploeg kiest alvast partij voor die laatste, het volk. Na een groepsgesprek besloot de selectie dat het niet gepast was om volgende dinsdagnacht een vriendschappelijke partij tegen Peru af te werken.

Ook geen competitievoetbal

“De spelers hebben aangegeven niet te willen spelen en zijn weer vrijgegeven door de federatie om terug naar hun clubs te keren”, klonk het in een statement van de Chileense voetbalbond. Twintig spelers - waaronder City-doelman Claudio Bravo en Barcelona-middenvelder Arturo Vidal keerden al terug naar Europa. Door de politieke onrusten ligt ook de Chileense competitie komend weekend stil. Eerder werd een oefeninterland met Bolivia - gepland voor vrijdag - al afgelast.

LEES OOK.Wegens sociaal protest in Chili: finale Copa Libertadores wordt naar Peru verhuisd.

Door Guillaume Maebe
AANGERADEN