42 supporters naar rechtbank verwezen voor rellen na Antwerp-Eupen

Bron © BELGA
Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag 42 verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor de zware rellen die op 30 april 2016 waren uitgebroken in de buurt van het Bosuilstadion in Deurne na de voetbalwedstrijd tussen Antwerp en Eupen. Twee verdachten werden buiten vervolging gesteld. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen.

Antwerp speelde toen 0-0 gelijk tegen Eupen en mocht daardoor niet in eerste klasse aantreden. Voor de Antwerp-supporters was dat een bittere pil om slikken. Na de match bestormden ze het veld en een aantal van hen geraakten tot in het vak van de bezoekers. Het vak werd snel ontruimd en het waterkanon werd ingezet om de Antwerp-hooligans terug te dringen.

Die werkten hun frustraties dan maar op de politie uit, die in groten getale aanwezig was rond het Bosuilstadion. Verschillende groepen supporters belaagden de politie met verkeersborden, nadarhekken en zelfs met een uitgerukte boom. Ze gooiden ook met kasseien of gebruikten die om de ramen van de combi’s mee te beschadigen. Een combi werd met Bengaals vuur in brand gestoken.

De situatie kalmeerde nadat de spelersbus van Eupen vertrokken was. De harde kern van de heethoofden dunde uit en de situatie bekoelde. De schade die ze achterlieten, was aanzienlijk en werd op meer dan een miljoen euro geraamd.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN
Meest recent