Club Brugge - met Diagne - wint oefenmatch van Charleroi, Anderlecht gaat onderuit tegen KV Oostende

Diagne startte in de basis bij Club Brugge. Foto: Photo News

Club Brugge heeft donderdagmiddag in het eigen Belfius Basecamp een oefenwedstrijd tegen Charleroi met 2-1 gewonnen. De gecontesteerde Mbaye Diagne mocht meespelen, maar scoorde niet.

Club Brugge en Charleroi maakten van de interlandbreak gebruik om zonder hun internationals een oefenwedstrijd te spelen. Philippe Clement gaf Mbaye Diagne - op Antwerp nog uit de kern gelaten na het penaltydebacle op PSG - een kans om zich te bewijzen. Het was echter Jelle Vossen die het openingsdoelpunt scoorde voor blauw-zwart. Morioka maakte vanop de stip gelijk, in de toegevoegde tijd zorgde de ingevallen belofte De Cuyper met een vrije trap voor de Brugse overwinning.

Basiselftal Club Brugge: Horvath – Mata, Cools, Ricca, Balanta, Rits, Vormer, Schrijvers, Vlietinck, Vossen, Diagne

Basiselftal Charleroi: Descamps – Marinos, Willems, Dessoleil, Diagne – Keita, Hendrickx, Morioka – Fall, Tsadjout, Bruno.

Anderlecht… verliest

Minder goed nieuws bij Anderlecht. Paars-wit ging in de Versluys Arena onderuit tegen KV Oostende. Het werd 3-1 aan de kust. Alexandru Chipciu deed de netten trillen, maar spijtig genoeg voor de Roemeen aan de verkeerde kant. Ronald Vargas, ex-Anderlecht, verdubbelde vervolgens de voorsprong van de Kusboys. Isaac Thelin scoorde de aansluitingstreffer maar Sindrit Guri zette daarna op corner de 3-1-eindstand op het bord voor de nummer 14 uit de Jupiler Pro League. De ingevallen Roef pakte voor Anderlecht nog een strafschop van Rajsel.

Opmerkelijk bij Anderlecht: Kenny Saief speelde voor het eerst sinds lang nog eens mee. De Israëlische-Amerikaan keerde deze zomer terug naar Anderlecht na een verhuur aan het Amerikaanse FC Cincinatti. Sindsdien zat de linksbuiten geen enkele keer in de wedstrijdkern. Speler-manager Vincent Kompany vond hem vanaf de eerste training echt niet goed genoeg. Onder Frank Vercauteren hoopt Saief op een nieuwe kans.

LEES OOK.Antwerp gaat in oefenpot pas in het slot op en over ADO Den Haag

Club Brugge - met Diagne - wint oefenmatch van Charleroi, Anderlecht gaat onderuit tegen KV Oostende
Foto: BELGA
Door Maarten Delvaux, Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent