Antwerp gaat in oefenpot pas in het slot op en over ADO Den Haag

Foto: dige

Naar goede gewoonte in een interlandbreak speelde Antwerp ook nu weer vriendschappelijk. Donderdagmiddag kwam ADO Den Haag, het nummer 15 uit de Eredivisie, op bezoek op de Bosuil. Na een zoutloos eerste halfuur werd de oefenpot gekruid met vijf goals: 3-2.

De Great Old trad zonder zijn internationals Bolat, Lamkel Zé, Miyoshi en Hongla aan. Ook Haroun en Arslanagic deden niet mee. Het duo werkte aan de rand van het veld een looptraining af. Mbokani bleef eveneens aan de kant. Net als Defour. Voor de ex-Rode Duivel die herstelt van een hamstringblessure kwam het oefenduel te vroeg.

Seck rechtsback

Door de vele afwezigen posteerde Bölöni Seck op de rechtsachter. Buta schoof op naar het middenveld, waar ook Refaelov nog eens zijn kans kreeg. In de spits hoopte Gano zich in de kijker te spelen.

Het eerste halfuur van de partij konden we doorspoelen. ADO-verdediger Pinas zorgde voor een zeldzame opflakkering door het leer voor een lege doelmond naast te schuiven. De 0-1 van de Residentieclub volgde toch. Na een corner tikte Nacid van dichtbij binnen.

RAFC schoot nu wakker en maakte nog voor rust gelijk. Na een knappe combinatie via Refaelov en Gano rondde Mirallas beheerst af. Het had aan de rust nog 2-1 kunnen staan, maar Gano kreeg een uitmuntende voorzet van De Laet, met buitenkant rechts, niet onder controle.

Winning goal van belofte Nsimba

Bölöni gooide halverwege vijf nieuwe krachten tussen de lijnen en ook beloftespits Nsimba maakte iets na het uur zijn opwachting. Toch waren het de Nederlanders die het eerst hun neus aan het venster staken. Van Kleef krulde het leer knap voorbij De Winter.

Antwerp moest een tweede keer achtervolgen en deed dat met verve. Een bedrijvige Rodrigues dreigde met enkele stevige versnellingen. Het was de voorbode van een stevig slotakkoord waarin Antwerp via Coopman en Nsimba nog twee keer scoorde.

Doelpunten: 37’ Nacid 0-1, 43’ Mirallas 1-1, 62’ Van Kleef 1-2, 85’ Coopman 2-2, 90’ Nsimba 3-2

Antwerp speelde met: Teunckens (46’ De Winter) – Seck, Batubinsika, Hoedt (46’ Kakudji), De Laet (46’ Juklerod) – Buta, De Sart (46’ Coopman) – Benson (46’ Baby), Refaelov, Mirallas (46’ Rodrigues) – Gano (65’ Nsimba)

Door dige
AANGERADEN