Schietpartij in middelbare school in zuid Californië: twee doden en meerdere gewonden

Bron © CNN, Los Angeles Times, Belga

In een middelbare school in het zuiden van Californië heeft donderdagochtend omstreeks 8 uur lokale tijd een schietpartij plaatsgevonden. Dat meldt de lokale politie. Er zouden twee doden en meerdere gewonden zijn.

Alle scholen in het Californische William S. Hart-district zijn vanochtend (lokale tijd) in lockdown gegaan door een schietpartij in de Saugus middelbare school. De lokale sheriffs zochten naar een Aziatische man die volledig in het zwart gekleed was. Volgens de Los Angeles Times zou het om een 15-jarige jongen gaan die deel uitmaakt van de schoolgemeenschap. De schutter zou ondertussen gevat zijn en in het ziekenhuis behandeld worden.

De dodelijke slachtoffers zouden een zestienjarig meisje en een veertienjarige jongen zijn. Ook zijn er meerdere gewonden. Onder hen een veertien- en een vijftienjarig meisje en een veertienjarige jongen. De sheriffs melden op Twitter dat vijf slachtoffers verzorgd worden. Twee daarvan zouden in kritieke toestand verkeren.

Vermoedelijke dader verjaarde

De tiener die als de veronderstelde dader van de schietpartij geldt, is donderdag net zestien jaar geworden. Dat heeft nieuwszender CNN uit politiebron gemeld. De tiener is er volgens sheriff Alex Villanueva “erg aan toe”. Hij zou zichzelf in het hoofd geschoten hebben.

Politie onderzoekt geruchten over bedreigingen op sociale media

De politie onderzoekt geruchten dat de vermoedelijke dader van de schietpartij bedreigingen zou hebben gepost op sociale media. Dat heeft CNN gemeld op gezag van een tweet van vicesheriff Tim Murakami van de county Los Angeles.

De politie vraagt mensen die dergelijke bedreigingen gezien zouden hebben dit zo snel mogelijk te laten weten. Speurders bekijken ook een video waarin te zien is hoe de schietpartij begon, meldde CNN.

Inmiddels is de “lockdown” voor alle scholen opgeheven.

Door sgg
AANGERADEN