Maak plaats, meneer Boma! Maarten uit ‘Down the road’ bewijst in ‘De slimste mens’ dat hij feilloos zijn plaats kan innemen

Oliver Naesen (29) maakte vanavond zijn opwachting in De slimste mens. Quizmaster Erik Van Looy kwam te weten dat de wielrenner al heel wat aanrijdingen met dieren had en dat het wiel zijn favoriete uitvinding is. Maar de show werd vanavond gestolen door Maarten uit Down the road, die een voortreffelijke Balthasar Boma-imitatie liet zien.

Wout Desmytere

De nieuweling

Nieuweling Oliver Naesen besloot het wielrennen even in te ruilen en mee te racen naar de titel van ‘De slimste mens’. De vriendin van Oliver, Dorien, hielp Oliver met de voorbereidingen aan zijn deelname. En dat zag er zo uit:

De jury

Dit seizoen van De Slimste Mens ter Wereld staat bol van de bizarre doch verrassende jurycombinaties. Barbara Sarafian en Jani Kazaltzis is daar eentje van. Wat een duo!

De beste quotes

Erik Van Looy tegen de jury: “Hebben jullie ervaring met cannabis?”

Barbara Sarafian: “Denk jij dat ik hier nuchter kom zitten?”

Van Looy: “De minimumleeftijd om president van de Verenigde Staten te worden is 35. Toevallig ook het IQ van de huidige president.”

Sarafian: “En wat is de minimumleeftijd om deze quiz te mogen presenteren, Erik? Nog altijd 75 jaar?”

Van Looy: “Wat is jullie favoriete uitvinding?”

Oliver Naesen: “Het wiel.”

Thomas Huyghe: “Duimspijkers om in een wiel te steken.”

Het mooiste moment

Maarten en Lore uit Down the road kwamen een vraag stellen over Balthasar Boma. Maarten had zich zelfs speciaal verkleed als de iconische worstenbaron en ging zodanig op in zijn rol dat het een beetje verontrustend werd. “Sjoeke, Goedele”, zei hij tegen Lore, “Ik ben Balthasar Boma, PDG.” Mijn gedacht!

De winnaar van donderdagavond

De drie kandidaten waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk haalde Thomas Huyghe voor de derde keer op rij de overwinning.

De verliezer van donderdagavond

Chrostin had zichtbaar last van zenuwen tijdens de finale en blokkeerde. Met bijna 40 seconden verschil had Oliver Naesen genoeg tijd om naar Stratego-pionnen te zoeken die hoger in rang zijn dan de luitenant. Met “majoor” speelde hij de cartooniste naar huis.

De nieuwkomer van maandagavond

Frank Vander Linden, frontman van De Mens.

De tussenstand

1 Astrid Stockman (8 afleveringen)

2 Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

3 Mathieu Terryn (6 afleveringen)

4 Philippe Geubels (5 afleveringen)

5 Chrostin (5 afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Lees ook