Voormalig Racing Genk-speler met onthutsende getuigenis: “Ik werd letterlijk gepest”

Bron © Voetbal International

Foto: EPA

Glynor Plet (32) is terug op de Nederlandse velden bij Telstar. Hij keerde met een onwaarschijnlijk verhaal terug van zijn Turkse werkgever Alanyaspor. Twee jaar lang speelde hij geen wedstrijd, maar toch bleef hij. “Drie keer trainen per dag. Zes uur ‘s ochtends melden op de club. Ze wilden dat er iets knapte bij mij. Dat ik alles zou laten liggen en weg zou gaan”, zei hij bij Voetbal International.

Samen met zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht zocht hij naar oplossingen, maar dat bleek tevergeefs. “We hebben mogelijke verhuurperiodes voorgesteld. Aan ons heeft het niet gelegen. Ik wilde inleveren, maar de club wilde niks doen, er zat geen beweging in.” Elke transferperiode was het afwachten of er iets kon geregeld worden, maar keer op keer bleken er formaliteiten in de weg te staan. “Het was pesten, plagen. Hoe langer je bleef, hoe irritanter ze het vonden. Jij doet ons als club pijn, wij gaan jou pijn doen, zo dachten ze. We zullen zien wie de langste adem heeft, dacht ik. Dat was mijn strijd. Op een gegeven moment had ik al een jaar gemist, het was een patstelling”

De Nederlander vergelijkt zijn situatie bij Telstar nu met die van vroeger bij Voetbal International : “Soms moeten we rondjes lopen bij Telstar. Drie keer acht minuten of zoiets. Ik ken geen speler die houdt van rondjes lopen, iedereen wil met een bal bezig zijn. Vroeger had ik er iets van gezegd, nu denk ik terug aan de rondjes die ik in Turkije moest lopen. Het is maar 24 minuten, denk ik dan”

AANGERADEN