Neemt Tottenham komende zomer afscheid van Belgisch koningskoppel? Jan Vertonghen en Toby Alderweireld op weg naar exit

  • Nemen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in juni afscheid van Tottenham?

Eind juni lopen de contracten van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij Tottenham af. De Londense club vreest dat beide Rode Duivels transfervrij vertrekken en in de tussentijd contractvoorstellen zullen weigeren.

Eind dit seizoen is Alderweireld 31 jaar, Vertonghen 33. Beide verdedigers kunnen bij hun volgende contract misschien wel voor het laatst een financiële slag slaan. Zij hebben er dus alle belang bij om straks transfervrij op de markt te komen. Ploegmaat Christian Eriksen is eveneens einde contract en is na zijn gemiste transfer naar Real niet geneigd bij te tekenen.

Vertonghen gaf onlangs nochtans aan dat hij nog wel een paar goeie jaren in zich heeft en zich in zijn sas voelt bij de Spurs. Een belangrijk struikelblok in de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis is echter de duur van zijn volgende contract. Tottenham geeft in principe geen langdurige contracten aan dertigplussers. Enige uitzondering is de 30-jarige Moussa Sissoko, die onlangs bijtekende tot 2023. Tenzij Tottenham dus nog een zware inspanning levert, neemt het volgend jaar afscheid van zijn laatste twee Belgen.

Door kvu