Berchem Sport trekt verplichting naakt douchen (voorlopig) in

/ Berchem -

De komende twee weken doucht iedereen bij Koninklijke Berchem Sport hoe hij of zij dat wil. Dat heeft het bestuur beslist na een overleg met enkele bezorgde ouders, donderdagavond. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

LEES MEER. “Douchen met je onderbroek aan? Dan train je apart”: jeugdspelertjes krijgen sanctie omdat ze zich niet naakt willen wassen

De commotie ontstond nadat acht spelertjes gestraft werden omdat ze niet naakt wilden douchen. Volgens een vader van één van de kinderen en overigens zelf trainer bij de club, is dat uit schaamte en zijn de kinderen angstig dat er foto’s op sociale media zouden belanden.

De kinderen die niet naakt onder de douche wilden, moesten alleen trainen, zonder coach.

LEES OOK. Sensoa verheugd dat naakt douchen niet langer verplicht wordt: “Ze zullen wel een reden hebben waarom ze dat doen” (+)

De regel bestond volgens de club al twaalf jaar, maar was het voorbije jaar geschrapt. Berchem Sport liet donderdag in een reactie verstaan gelijkekansencentrum Unia te zullen inschakelen om te bekijken wat de beste oplossing is. Het Centrum voor Ethiek in de Sport stelt dan weer dat heel wat sportclubs met de kwestie worstelen, maar dat een verplichting moeilijk ligt aangezien het gaat om privacy en persoonlijke integriteit.

Twee weken

Donderdagavond vond er overleg plaats tussen de clubleiding en een aantal ouders. Daar zou beslist zijn om de regel de komende twee weken niet meer toe te passen. Berchem Sport wil dat echter niet expliciet bevestigen. “Er is al genoeg commotie geweest en dit gaat tenslotte om kinderen en hun privacy”, zegt Dirk Lambrechts, algemeen manager van de jeugdopleiding. “Er volgt nog overleg en we zullen binnen een paar weken wel zien wat er uit de bus komt.”

AANGERADEN
Meest recent