Man die opgepakt werd voor dood van ex-Antwerp-speler Kelvin Maynard is weer vrij

Bron © BELGA

De man die donderdag werd aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van ex-Antwerp-speler Kelvin Maynard, is vrijgelaten. Hij blijft verdachte in de zaak, maar de Nederlandse politie gaat er op dit moment van uit dat hij niet direct betrokken is bij het schietincident in Amsterdam waarbij de voormalig profvoetballer om het leven kwam. De man is wel aangehouden op verdenking van witwassen.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september onder vuur genomen toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

De politie had eerder gemeld dat na de aanslag op Maynard twee verdachten op een scooter of motor waren gevlucht. Diverse media berichtten dat de liquidatie mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei alle scenario’s nog te onderzoeken.

Maynard speelde onder meer bij FC Volendam, FC Emmen en Antwerp. Dit seizoen voetbalde hij bij amateurclub Alphense Boys. Hij was een bekende van de politie. Die heeft niet gezegd wat Maynard op zijn kerfstok had.

Door gjs
AANGERADEN