Taylor Swift mag haar eigen liedjes niet zingen

Foto: REUTERS

Het aanslepende conflict met haar oude platenlabel brengt weer problemen met zich mee voor Taylor Swift. De wereldberoemde zangeres mag op de aankomende American Music Awards haar eigen liedjes van weleer niet eens zingen. Diezelfde nummers mag ze ook niet gebruiken in een Netflix-documentaire over haar leven, waar al enkele jaren aan gewerkt wordt.

Er was niet aan te ontsnappen in juli. Taylor Swift schreeuwde van de daken hoe schandalig ze het vond dat ze de rechten op haar oude muziek zomaar verloor toen de bekende manager Scooter Braun platenmaatschappij Big Machine Records overnam. Bij dat platenlabel had Swift haar eerste zes platen opgenomen, en de originele opnames zijn dus niet meer van haar.

Medley

De Amerikaanse country- en popzangeres beweert nu dat de “treitercampagne” van Scooter Braun, zoals zij het noemt, nog een staartje krijgt. Zo verbiedt hij haar om haar nummers van weleer te zingen op de American Music Awards. “Ik was van plan om een medley van mijn hits te brengen”, aldus Swift. “Scott Borchetta en Scooter Braun hebben me nu verteld dat ik mijn oude liedjes niet op tv mag brengen omdat ik mijn liedjes zo opnieuw zou opnemen.” Swift gaf eerder al aan dat ze de zes platen opnieuw gaat opnemen om de rechten weer in handen te krijgen, maar contractueel mag ze dat pas in 2020.

Swift zegt dat ze de liedjes ook niet mag gebruiken in een Netflix-documentaire over haar leven waar al enkele jaren aan gewerkt wordt. “Dit is gewoon niet eerlijk. Geen van die mannen heeft mee geschreven aan die liedjes. Ze hebben niet geholpen om de band op te bouwen met mijn fans die ik nu heb. Ik vraag jullie hulp”, schrijft ze op sociale media. “Laat Scott Borchetta en Scooter Braun weten hoe je hierover denkt.”

Label ontkent

Big Machine Records ontkent dat het Swift verbiedt om de liedjes te zingen of te gebruiken. “Taylor, wat je vertelt is niet waar”, klinkt het in een rondgestuurde mededeling. “We vragen alleen om een direct en eerlijk gesprek met jou. Als dat gebeurt, zul je zien dat je alleen respect, vriendelijkheid en steun zal krijgen van ons. We delen het gezamenlijke doel om je fans het plezier te geven dat ze willen en verdienen.”

bekijk ook

Oeps! Bekende acteur gaat de mist in tijdens awarduitreiking en ziet travestiet aan voor Taylor Swift

Billie Eilish, Taylor Swift en Ariana Grande slepen belangrijkste prijzen weg op MTV Video Music Award

Taylor Swift legt optreden stil voor emotionele speech

Door gjs