Bier spelbreker tijdens emotioneel uur op Zesdaagse van Gent: “Ik ben zo kwaad”

Kleindochter Camille gaf het startschot voor de GP. Foto: DVH

De Grote Prijs Patrick Sercu, een ploegkoers van één uur op vrijdag tijdens de Zesdaagse van Gent ter nagedachtenis van de dit jaar overleden pistevedette, werd na drie kwartier even stopgezet. Een toeschouwer had over de reling bier gemorst op de piste. Levensgevaarlijk, want spekglad. Nadat parketverantwoordelijke Nico Impens met een ladder naar boven was geklommen werd de wedstrijd hervat.

Pech voor Iljo Keisse en Mark Cavendish, die net een aanval hadden ingezet om een winstronde te komen. Op dat moment stonden twee ploegen aan de leiding: Kenny De Ketele-Robbe Ghys en Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande. Maar Cavendish en Keisse konden finaal toch de bonusronde pakken en wonnen finaal het pleit door de eindspurt te winnen.

“Ik ben zo kwaad”

“We nemen een heel snelle doublette waarin we iedereen schaak zetten’, vertelde De Ketele aan Radio 1 hoe de pint op de piste hem uit zijn concentratie had gebracht. ‘We waren klaar om iedereen schaakmat te zetten en dan kwam die pint op de piste. Ik wist niet meer waar ik het had. Ik ben zo kwaad dat de mensen daar zo onzorgvuldig mee omgaan.”

Na de vierde nacht staan De Ketele en Ghys wel aan de leiding met 197 punten, voor Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande en Iljo Keisse-Mark Cavendish.

Bier spelbreker tijdens emotioneel uur op Zesdaagse van Gent: <B>“Ik ben zo kwaad”</B>
Foto: DVH
Bier spelbreker tijdens emotioneel uur op Zesdaagse van Gent: <B>“Ik ben zo kwaad”</B>
Foto: Marc Van Hecke

bekijk ook

Ine Beyen ziet dat de sfeer goed zit op middenplein tijdens Zesdaagse, maar: “Soms wordt het wat chaotisch”

Video: Het Nieuwsblad

Door bow
AANGERADEN