Vrouw rekent 50 euro per familielid aan voor kerstdiner: “Kan het mij gewoon niet meer veroorloven”

De duurste, maar voor velen ook de mooiste periode van het jaar komt eraan: Kerst. De kosten swingen vaak de pan uit: cadeautjes voor iedereen en tal van etentjes die georganiseerd moeten worden. Een Britse vrouw heeft daar nu dé oplossing voor gevonden: ze rekent haar familie 50 euro aan voor het feest.

Vrouw rekent 50 euro per familielid aan voor kerstdiner: “Kan het mij gewoon niet meer veroorloven”
Mandie Holgate. Foto: RR

De Britten doen Kerst zoals het hoort: heel wat gangen, véél en lekker eten. En daar staat vaak een prijskaartje tegenover. In het geval van Mandie Holgate (46) uit Essex was dat wel érg hoog: “Ik heb het eens berekend en we komen toch op een 800 euro voor het kerstdiner. We organiseren dat feest nu al vijf jaar hier en ik kan het me gewoon niet meer veroorloven.”

De vrouw nodigt telkens haar zus en diens man, en haar ouders uit. “Vroeger was het zo dat elk koppel om beurt het feest organiseerde. Maar na verloop van tijd wou mijn zus het niet meer doen: ze vond het niet leuk meer. Ik wel, ik vind het net plezant om heel het huis te versieren, wat muziek op te zetten en iets te drinken. Zo is het begonnen.”

LEES OOK: Maak veel indruk met weinig moeite: topchefs delen makkelijke trucjes voor het kerstmenu (+)

Toen de moeder van Mandie gezondheidsproblemen kreeg, kon het feest ook niet meer bij haar ouders plaatsvinden. “Ik doe alle inkopen en oké, soms koop ik wat duurdere ingrediënten. Ik koop het liefst lokaal. Iemand van de familie heeft ooit wel al gezegd dat ik mijn kalkoen goedkoper kon krijgen, maar dan weet je niet waar het dier vandaan komt en hoe het behandeld werd.”

En dus besloot Mandie om haar familie te vragen om bij te dragen. Het gaat toch om zo’n 12 gasten, met de kinderen inbegrepen. “Maar mijn familie begrijpt het, ze helpen graag op die manier. Eigenlijk zeiden ze: ‘Top, we zullen betalen, als we maar niet moeten koken.’ Ik zie het echt niet als een grote taak, ik vind het net leuk.”

“Hier en daar krijg ik weleens een slechte reactie, maar de meeste mensen die me contacteren zeggen dat ze het snappen en dat ze akkoord gaan. Maar waarom zou ik blut moeten zijn in januari? Dat is gewoon belachelijk.”

bekijk ook

Babydraakje verpest Kerstmis in nieuwe reclamespot, tot hij je hart doet smelten

Te vroeg voor kerstversiering? Dit koppel uit Overmere hangt huis vol met 100.000 lichtjes

Meest recent