Bart Kaëll over dieptepunt in relatie met Luc Appermont: “Ik was verliefd geworden op een ander. Het was de hel”

Bart Kaëll (59) en Luc Appermont (70) maakten hun relatie in 2010 wereldkundig, maar in werkelijkheid waren ze al veel langer samen. 41 jaar inmiddels. Het was echter niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo stond Bart op het punt zijn hele leven “on hold” te zetten toen hij passioneel verliefd werd op een achtergrondzanger, zo zegt het koppel in een interview met Het Laatste Nieuws: “Het was de hel, die periode.

rrln

De “pijnlijkste episode uit onze relatie”, noemt Luc het. Toen hij zo’n tien jaar samen was met Bart -ongeveer dertig jaar geleden- liet de zanger hem weten verliefd te zijn op een ander.

“Ik was zo verliefd geworden op een jongen uit mijn achtergrondkoor, dat ik zelfs mijn carrière on hold wilde zetten, hem zelfs al direct een auto wilde kopen”, vertelt Kaëll in Het Laatste Nieuws. Hij was doodsbang om zijn partner te verliezen, wat de zanger absoluut niet wilde. Maar hij moest zijn gevoelens opbiechten. “Het was... vreselijk. Hartverscheurend.”

Appermont stelde voor dat Bart een tijdje alleen zou gaan wonen. Dat gebeurde ook. Vier dagen lang. “Dat zat zo: ik had overdag met die jongen boodschappen gedaan, alles neergezet op de keldertrap, en toen ik ’s nachts doodmoe van mijn optreden terugkwam - die jongen lag te slapen - zag ik de gesmolten ijscrème van de trap druipen. Die had dus niet eens de moeite gedaan om de boodschappen uit te pakken”, aldus de zanger. “Dat beeld was een echte eyeopener. Ik was zo geschokt door het gebrek aan respect dat ik dacht: ‘Waar ben ik mee bezig?’ Toen Luc belde en langskwam, ben ik gelijk mee met hem terug naar huis gegaan. Ik was doodblij, maar echt doodblij, dat ik verlost was van die chaos in mijn kop.”

bekijk ook

Luc Appermont legt ziel bloot tussen de lakens: “Het eerste gevoel van wat liefde is, dat is met Bart geweest”

Aangeboden door onze partners

Lees ook